Povučena tačka o smjeni Lagumdžije sa dnevnog reda, Klub SDA nezadovoljan

Sa dnevnog sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na prijedlog Kluba poslanika SNSD-a, skinuta je tačka dnevnog reda Razmatranje inicijative za rekonstrukciju Savjeta ministara BiH razrješenjem ministra inostranih poslova BiH Zlatka Lagumdžije.

Nove tačke na dnevnom redu

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Milorad Živković potvrdio je da je SNSD povukao ovu tačku, ističući da stranke iz Republike Srpske žele da svoj posao rade na partnerskim osnovama sa svim ostalim stranakama, čvrsto zastupajući interese Srpske.

U dnevni red 35. sjedinice uvrštene su nove tačke, među kojima je imenovanje parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, te izbor člana Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH.

Na dnevnom redu današnje sjednice nalazi se i drugi krug glasanja o smjeni zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Denisa Bećirovića, koju je zatražio Klub poslanika SDA.

Pred poslanicima bi danas trebalo da se nađu i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH u drugom čitanju, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Sarajlić nezadovoljan

Predsjedavajući Kluba poslanika SDA Asim Sarajlić izrazio je u ime Kluba nezadovoljstvo zbog skidanja sa dnevnog reda sjednice Predstavničkog doma parlamenta BiH tačke o smjeni ministra inostranih poslova BiH Zlatka Lagumdžije.

“Za nas je indikativno objašnjenje zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Milorada Živkovića koji je rekao da je ovdje riječ o pitanju interesa i pitanju određivanja partnera u vlasti. Očigledno je da ćemo tek u narednom periodu saznati šta je to Lagumdžija dao na uštrb BiH i građana, kako bi zadovoljio oba partnera iz Republike Srpske (SNSD i SDS), koji su glasali za skidanje te tačke dnevnog reda”, rekao je Sarajlić novinarima.

On smatra da je Lagumdžija “kreator političkog haosa u BiH”, zbog čega je, kako je rekao, i kažnjen na lokalnim izborima, kao i odlaskom prvog saradnika Željka Komšića iz SDP BiH.

(VisokoIN)

Vezani članci

Admir Babić (SDP): Koliko je Gradska uprava u zadnje tri godine pomogla nabavku udžbenika

VISOKOIN.COM

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

VISOKOIN.COM

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

VISOKOIN.COM

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

VISOKOIN.COM

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

VISOKOIN.COM

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

VISOKOIN.COM

Unesite komentar