Požar u Goraždu prijeti stanovništvu, angažovani helikopteri

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na temelju ukazane potrebe i zahtjeva Operativno – komunikacijskog središta – 112 (OKS-112) Ministarstva sigurnosti BiH upućenog u poslijepodnevnim satima 02. septembra 2015. godine, sukladno propisanim procedurama, odobreno je angažiranje snaga i sredstava OS BiH za pružanje pomoći u gašenju požara na području općine Goražde.

Zbog nemogućnosti lokalne zajednice da se vlastitim snagama i sredstvima odupre vatrenoj stihiji, koja sve ozbiljnije prijeti lokalnom stanovništvu i materijalnim dobrima, zatražena je asistencija OS BiH.

Na ugroženom području i rejonu požarišta općine Goražde, MZ Berići od ranih jutarnjih sati 03. septembra 2015. godine je angažirano 38 pripadnika OS BiH s pripadajućom opremom za zaštitu i gašenje požara koji uspješno pružaju pomoć organima CZ i lokalnom stanovništvu. Kao potpora snagama angažiranim u operaciji gašenja požara, u prijepodnevnim satima bit će angažiran i jedan helikopter iz sastava brigade ZS i PZO OS BiH.

Operacija gašenja požara se uspješno izvršava na terenu, a pripadnici OS BiH, koji su obučeni i opremljeni za ovakve i slične situacije, rame uz rame sa lokalnim snagama CZ i stanovništvom, sigurno izvršavaju dobivene zadaće.

OS BiH se nalaze u stalnoj pripravnosti da po zahtjevu civilnih organa vlasti i stanovništva svim raspoloživim snagama i sredstvima, u okviru raspoloživih operativnih kapaciteta i sposobnosti, budu angažirane na pružanju pomoći u reagiranju na prirodne i druge nepogode i katastrofe.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.