Poznat identitet osumnjičenih za pokušaj ubistva

U kantonanom Tužilaštvu u Tuzli, danas su ispitani akteri pucnjave i teškog ranajavanja Nusreta Džafića (35) koje se dogodilo u naselju Seljanuša, dva kilometra dalje od Gračanice.

Nakon što je gračanička policija sutradan uhapsila osumnjičene Adnana Halilovića (31), Kenana Tuholjaka (23) i Dinu Mulabdića(27), danas su sva trojica ispitani u svojstvu osumničenih da su počinili krivično djelo pokušaj ubitstva – izjavio je portparol tuzlanskog Tužilaštva Admir Arnautović, prenosi Dnevni avaz.

Halilović, Tuholjak i Mulabdić su u pomenuto vrijeme, došli pred kuću Nusreta Džafića i iz vatrenog oružja pucali u njega, te mu nanijeli teške trjelesne ozljede, konstatovane na UKC u Tuzli gdje se on na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju i dalje nalazi, ali je u stabilnom stanju. Prema informacijama iz Tužilaštva, vještačenjima i dodatnim istražnim radnjama, utvrdit će se ko je u Nusreta Džafića ispalio 8 hitaca.

Uskoro će prijedlog za jednomjesečni pritvor doći pred Kantonalni sud, koji će o njemu odlučivati.

Vezani članci

Dr. Gavrankapetanović: Očekujemo 4. val, svaki dan se spremamo za njega

Visokoin.com

Sarajevo poklonilo dječije igralište Banjaluci, a Stanivuković najavio poseban poklon: Humana česma gdje vi budete htjeli

Visokoin.com

Marjanović oštro odgovorio Čavari: Vi ste samo legitimni predstavnici svojih osobnih i stranačkih HDZ interesa

Visokoin.com

Hadžić: Demografsko istrebljenje

Visokoin.com

Uhapšen suprug Alise Mutap zbog prijetnji smrću Murizu Memiću

Visokoin.com

Dodik: Ako FBiH može u NATO bez nas, neka sutra uđe, da vidimo kako će

VISOKOIN.COM