Pravila koja grade uspješnu vezu, ne zanemarite ni jedno od 10 navedenih

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Kvalitetna veza ne nastaje sama od sebe, na njoj morate raditi i graditi je na čvrstim temeljima. Ukoliko ste na dobrom putu, te ste već pronašli vašu srodnu dušu pronaći ćete se u tekstu i znakovima koje je izdvojio Lovepanky.

1. Privlačnost je prolazna

Volite provoditi vrijeme s voljenom osobom i znate da ste joj jednako privlačni kao i ona vama? Na početku veze nas fizička privlačnost spaja, a kasnije je znak kvalitete. To znači da ste još uvijek jednako poželjni jedno drugome i da ne razmišljate koliko bi vam trebalo da osvojite nekog drugog ili se bojite da to isto pokušava vaša voljena osoba.

2. Znate kako se treba svađati

Nesuglasice i svađe nisu loše sve dok su konstruktivne i nisu jedini način komunikacije između partnera. Ako razgovorom rješavate probleme i znate objasniti šta nije valjalo ili treba napraviti drukčije, a partner zna uvažiti vaše mišljenje, na dobrom ste putu.

3. Bezuslovna ljubav

Teško je osobu voljeti bezuslovno jer to znači da u jednoj osobi prihvaćate sve – i dobro i loše. Bezuslovna ljubav podrazumijeva i kompromise i djela koja inače ne biste činili. Stoga cijenite sitnice koje radite jedno za drugo, jer to su znakovi bezuslovne ljubavi.

4. Komunicirajte i učite

Veza s vremenom sazrijeva, a partneri se sve bolje poznaju. Komunikacija je jedna od najvažnijih poveznica između dvoje ljudi. Važna je jer se ljudi s vremenom mijenjaju i za uspješnu vezu morate komunicirati i učiti jedno od drugog.

5. Poštovanje

Ljubav sama po sebi nije dovoljna za opstanak veze. Svaki par ima uspone i padove, a uspjet će oni koji poštuju partnera/icu i individualnost te osobe. Poštovanje osobe najbolje se vidi kroz donošenje zajedničkih odluka. Ako poštujete voljenu osobu, zaista će vam biti važno njeno mišljenje i uzet ćete ga u obzir, a nećete pitati reda radi.

6. Seks

Sastavni je i važan dio svake veze. Ako partneri više nisu seksualno zainteresirani jedan za drugog, veza gubi na kvaliteti. Prve iskrice i uzbuđenje kod svakog dodira s godinama nestaju i u najstrastvenijim vezama. Jedini recept koji pomaže opet uzburkati strasti je istraživanje. Naravno, svaku ideju partneri trebaju prvo reći jedno drugom jer nemaju svi iste želje i granice.

7. Veza je posao sa punim radnim vremenom

Zaljubljenost također iščezne kad su dvije osobe dugo zajedno. A to znači samo jedno – rad na vezi. Organizirajte dane tako da imate vrijeme samo za sebe i voljenu osobu. Odaberite jedan vikend i idite na putovanje, posjećujte pozorište, kino, otiđite na koncert ili večeru. Bitno je da ulažete u vezu i sav trud će se isplatiti.

8. U dobru i u zlu…

Otrcana fraza koju često čujemo u filmovima ili pjesmama ima neke istine u sebi. Kad je najteže ne treba u partnera upirati prstom već biti podrška i zajedno rješavati probleme. Tvrdoglavost i isključivost su veliki neprijatelji vezama jer na kraju partneri postaju stranci i priča nema sretan kraj.

9. Povjerenje

Kad vam ljubomora ne da mira i lažno optužujete partnera/icu, dajete vjetar u leđa da do nečega ružnog na kraju stvarno i dođe. Naravno da ne smijete biti naivni i vjerovati apsolutno svemu te zanemarivati sumnjive znakove, ali ako nije bilo razloga za nepovjerenje nemojte se tako niti ponašati.

10. Ljubav

Od svih znakova koji ukazuju da ste u kvalitetnoj i sretnoj vezi, ovaj 10 je najjednostavniji, ali i najvažniji. Ako se dvoje iskreno vole, uz malo truda, sa obje strane, ostale stvari će se složiti.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.