Pravilo 80/20 koje je brojnim parovima spasilo vezu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Možda niste znali, no postoji jedno pravilo s brojkama, zove se 80/20 i vrijedi za ljubavne veze, ali i svakodnevni život

Možda ste već čuli za ovo pravilo i primijenili ga, a možda tek sad čujete za njega. Radi se o pravilu 80/20 i vrijedi za ljubavne veze, ali i svakodnevni život, kao primjerice za ono što jedemo, način kako vježbamo i trošimo novac i slično.

Njega je krajem 19. stoljeća postavio poznati ekonomist Vilfredo Pareto, koji je zaključio kako se 80 posto postignutog rezultata postiže u 20 posto od ukupnog vremena tijekom izvođenja određenog projekta.

Zvuči komplicirano, ali evo na koji način funkcionira:

Uzmimo za primjer ljubavnu vezu. Ovo pravilo sugerira kako naš partner ne može ispuniti 100 posto naših želja i zahtjeva u svakom trenutku. Upravo zato biste vi trebali iskoristiti 20 posto svog vremena, kako biste se sami usrećili i ispunili, na bilo koji način.

Nažalost, mnogi ljudi u vezi gube individualnost te zaboravljaju na vlastite potrebe, a u ovih 20 posto vremena trebali biste se posvetiti samo sebi i svojim potrebama. To za neke istraživače ne isključuje niti zadovoljavanje potreba s nekim drugim, kada je seks u pitanju, no ističu kako je važno da partneri imaju puno povjerenja jedno u drugo te se moraju dogovarati da se takvi izleti događaju samo u tih 20 posto vremena.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.