Predložen pritvor Tuzlaku osumnjičenom za ubistvo maloljetnika

Adisu Mujkanoviću (39) iz Tuzle, osumnjičenom da je tokom tuče oštrim predmetom ubio maloljetnika R.R. (17) te pokušao ubiti njegovog brata S.R., predložen je pritvor.

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Kantonalnom sudu Tuzla predložio mjere jednomjesečnog pritvora za Mujkanovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela ubistvo i pokušaj ubistva.

“Postoji osnovana sumnja da je Mujkanović u večernjim satima 7. novembra 2020. godine učestvovao u tuči sa još dvije osobe unutar i ispred ugostiteljskog objekta u tuzlanskom naselju Šički Brod, pri čemu je i sam povrijeđen od udarca flaše u glavu. U tuči je Mujkanović sedamnaestogodišnjem R.R zadao dva udarca oštrim predmetom u grudni koš od čega je preminuo, te je bratu oštećenog S.R također nanio povrede oštrim predmetom u predjelu leđa”, naveli su iz Tužilaštva TK.

Dodali su da je uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac u saradnji sa pripadnicima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK. Tokom uviđaja su izuzeti određeni predmeti koji će biti vještačeni, te su u toku i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za događaj.

“Mujkanović je iste večeri, nakon što mu je ukazana medicinska pomoć, lišen slobode. Obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva”, navodi se u saopštenju.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Vezani članci

Dodik: Ako FBiH može u NATO bez nas, neka sutra uđe, da vidimo kako će

VISOKOIN.COM

Nezapamćena tragedija: Djevojčica se ugušila košpicom trešnje

VISOKOIN.COM

Proces imunizacije u Zetri zaustavljen do sljedeće isporuke vakcina

VISOKOIN.COM

Bakir, Mile i Dragan su poraženi, opozicija mora znati da se 1945. ne ide u četnike

Visokoin.com

Slučaj “Memić”: Alisi određen jednomjesečni pritvor

VISOKOIN.COM

Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor za Alisu Mutap i još troje uhapšenih

VISOKOIN.COM