da block

Predložen pritvor za dvije Tuzlanke i Tuzlaka optuženog za prostituciju!

da block

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Kantonalnom sudu u Tuzli stavio prijedlog za određivanje pritvora za dvije ženske osobe, tridesetdvogodišnju B.H. i dvadesetjednogodišnju E.M, kao i tridesetsedmogodišnjeg H.J, svi iz Tuzle.

Prijedlog za određivanje pritvora je pokrenut zbog postojanja osnovane sumnje da su kao organizirana kriminalna grupa počinili krivično djelo organizirani kriminal u sticaju sa produženim krivičnim djelom navođenjene na prostituciju.

Postoji osnovana sumnja da je B.H. organizirala grupu koja je od početka 2012. do marta 2013. godine, radi ostvarivanja imovinske koristi, veći broj ženskih osoba poticala i navodila da pružaju seksualne usluge u stanovima i ugostiteljskim objektima muškarcima na području Tuzlanskog kantona.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage protiv spomenutih osoba, te protiv četrdesettrogodišnjeg N.S i tridesetsedmogodišnjeg H.J, oba iz Tuzle, koji su osumnjičeni da su pripadali ovoj organiziranoj grupi.

Pripadnici MUP-a TK su 6. marta 2013. lišili slobode ovih pet osoba i izvršili kriminalističku obrada.

Dvije osobe su poslije ispitivanja puštene na slobodu, dok su spomenuti uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva.

Istraga je u toku, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva TK-a.

(VisokoIN/Fena)