Predrag Kojović ostaje na čelu Naše stranke

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Završen je Četvrti izvještajno-izborni kongres Naše stranke. Nakon glasanja i prebrojavanja glasova saopšteni su preliminarni rezultati prema kojima su novi potpredsjednici Naše stranke Irma Baralija, Mirsad Čamdžić i Srđan Mandić, a delegati su odlučili da će na čelu stranke i u iduće četiri godine ostati dosadašnji predsjednik Predrag Kojović, saopšteno je iz ove stranke.

Učešće na kongresu je uzeo 151 delegat a bio je prisutan i veliki broj gostiju među kojima je bio i Hans van Baalen, predsjednik evropske liberalne ALDE partije.

Na Kongresu je u znak zahvalnosti za nesebičnu podršku radu Naše stranke uručeno priznanje generalnoj sekretarici Centerpartiet International Foundation Catherine Isaksson, koja je proglašena počasnom članicom Naše stranke.

Delegati su usvojili i Programsku izjavu 2019., te izglasali rezoluciju kojom se traži implementacija odluke Ustavnog suda i održavanje lokalnih izbora u Mostaru iduće godine, a zatim su svoja izlaganja delegatima na Kongresu iznijeli kandidati za potpredsjednike i predsjednika stranke.TOP VIJESTI

Više vijesti