Predsjednik Askera Enver Hebibović saslušan u FUP-u

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Treći dan nakon što je medijsku prašinu podigao snimak u vezi sa Udruženjem Askeri i aktivnostima ovog udruženja, policijske agencije već su napravile prvi korak. Enver Hebibović, predsjednik Udruge za razvoj fizičkih i pozitivnih moralnih osobina Asker poručio je da je cijeli dan bio na saslušanju u prostorijama FUP-a.

Da se poduzimaju određene radnje, potvrdio je prvi čovjek FUP-a Dragan Lukač.

– FUP u okviru svoje nadležnosti poduzima određene mjere, vezane za određene informacije koje su se pojavile u medijima, vezane za određene obuke, koje su se rade na prostoru Federacije BiH i u tom kontekstu jedan broj osoba je pozivan u FUP na razgovor u smislu rasvjetljavanja svih okolnosti u kojima se vrši takva obuka. Mi smo angažirani u kapacitetima da sva ta pitanja koja su se pojavila u medijima i koja su prisutana da rasvjetlimo i vidimo o čemu se radi i ima li tu kakve ozbiljnije pozadine i nakon okončanja svih provjera izvjestit ćemo javnost u odnosu na ono što se bude pojavilo kao sigurnosna prijetnja, kao moguće počinjenje bilo kojeg kaznenog djela, ističe Dragan Lukač, ravnatelj FUP-a

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.