Predsjednik OO SDP-a Zenica podnio ostavku: Odlazak Lagumdžije za ozdravljenje partije

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Said Mujkanović, predsjednik Općinske organizacije Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Zenica, jučer je podnio ostavku na ovu funkciju iz moralnih razloga, a nakon loših izbornih rezultata ove partije u Zenici.

– Ostavku sam dao na sjednici OO SDP-a BiH Zenica. Podnio sam je iz moralnih razloga, iako sam svjestan toga da sam učinio sve da izborni rezultat bude u skladu sa planiranim. Nažalost, svi elementi koji su uticali na izborni rezultat nisu bili zbog rada Općinske organizacije SDP-a, kazao nam je Mujkanović.

On je najavio kako će tražiti odgovornost, prije svega, vrha partije i promptnu ostavku predsjednika Zlatka Lagumdžije, koji nije uspio ući u državni Parlament.

– Razlog zahtjeva za ostavku Lagumdžije je odgovornost kao predsjednika partije. Njegov odlazak će biti prvi korak ka ozdravljenju partije. Imamo namjeru da sa izmjenom Statuta što brže sazovemo i vanredni kongres, da postavimo partiju na noge i krenemo dalje, istakao je Mujkanović.

Mujkanović je naglasio kako će ostati član SDP-a BiH i biti na raspolaganju novom vršiocu dužnosti predsjednika OO SDP-a BiH Zenica do izborne konferencije koja bi se trebala održati za mjesec-dva.

Na katastrofalan rezultat SDP-a već su reagovali i članovi iz Tuzlanskog kantona, najavljujući kandidaturu Denisa Bećirovića za stranačkog šefa.

Više vijesti