Predsjednik Privredne komore Kosova posjetio Alternativu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Predsjednik Privredne komore Kosova Safet Gërxhaliu posjetio je kompaniju Alternativa.

Gërxhaliu je zajedno sa vlasnikom i direktorom kosovske kompanije Eurometal Njazi Muslinom sa saradnicima, te predsjednikom Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmetom Egrlićem imao priliku da obiđe proizvodne pogone Alternative.

Budući da je Alternativa prisutna na tržištu Kosova, predsjednik Privredne komore Kosova želio se upoznati sa našim prodajnim asortimanom i proizvodnim kapacitetima kako bi bolje sagledao mogućnosti unapređenja saradnje između Alternative i kosovskih kompanija.

Delegaciju je pratila ekipa kosovske televizije RTV21 koja je u Alternativinoj fabrici snimila kadrove za reportažu o posjeti, a izjavu za reportažu dao je i vlasnik Alternative Salih Lemeš.

Na sastanku upriličenom nakon posjete fabrici istaknuti su problemi u međusobnoj komunikaciji zbog viznog režima, te je izražena nada da će se administrativne barijere uskoro riješiti radi bolje i pristupačnije saradnje.

Posjeta je završena u dobrom raspoloženju, a gosti nisu krili oduševljenje svime što su imali priliku vidjeti u Alternativinoj fabrici.

Više vijesti