PREDSTAVLJAMO – Mato Kozina: Kandidat za OV Visoko

Mato Kozina je rođen 23. februara 1983. u Visokom gdje trenutno, živi i radi. Osnovno obrazovanje stekao je u Njemačkoj, dok je srednju školu završio u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji Visoko kao sjemeništarac, zatim završava školu za odnose s javnošću – PR na Mediacentar Sarajevo i The Centre for Strategy and Communication London. Kroz osnovno školovanje učestovovao je na raznim takmičenjima, te se iskazao i na raznim sportskim disciplinama.

Trenutno je zaposlen u Produkcijskoj kući “Magazin plus” d.o.o. Visoko od 2002. godine, a sada obavlja dužnost urenika informativnih izdanja. U okviru redovnih poslova 10 godina je voditelj TV izdanja “Magazin plus-a” na TV Hayat. Snimatelj i montažer je nekoliko dokumentarnih filmova, s renomiranim redateljem Vlatkom Filipovićem, te dva amaterska igrana filma i nekoliko muzičkih video spotova.

Ovaj mladi čovjek okušao se i u manekenskim vodama. Zaštitno je lice renomirane modne kuće konfekcije od plemenitog krzna i kože “Nerzz Bešlagić” iz Visokog, te je učesnik mnogobrojnih modnih revijama i fotošutinga za reklamne spotove i kataloge.

U ovom vremenu kada baš i nije popularno obrađivati zemlju i baviti se ratarstvom, Mato Kozina je prije nekoliko godina zasijao malu plantažu jagoda.

U slobodno vrijeme se bavi biciklizmom, rolanjem, sviranjem na klaviru, a nogomet je jedna posebna stavka u njegovom životu. U nogometnoj karijeri bio je član NK Moštre, NK Bosna Visoko i više klubova Općinske nogometne lige Visokog, a veoma se istakao i u malom nogometu. Trenutno je član aktualnog prvaka ONL Visoko za sezonu 2011./2012. OFK Dijamant.

Vezani članci

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

PROMOVISANA MONOGRAFIJA “VISOKO I OKOLINA KROZ HISTORIJU II – OSMANSKI PERIOD”

VISOKOIN.COM

Tradicionalni rafting Eko-Vikinga i otkrivanje spomen ploče Adnanu Džafiću

VISOKOIN.COM

Ekipa “Bosanskog viteza” uputila čestitku povodom Dana državnosti BiH

VISOKOIN.COM

Tarik Halilović: Opozicija je ujedinjena, građani Visokog moraju biti na prvom mjestu inače Statut neće proći

VISOKOIN.COM

Jasmin Sirčo: Arhitektura je uvijek odraz društva i konteksta iz kojeg dolazi

VISOKOIN.COM

Unesite komentar