Predstavljen iPhone 5!

Tačno u 19 sati izvršni direktor Apple-a Tim Cook izašao je na pozornicu Yerba Buena umjetničkog centra kako bi svijetu predstavio novi “pametni telefon” iPhone 5. Cook je konferenciju započeo podacima o Mac računalu.

“Zajedno s računalom MacBook Air, naši “notebookovi” rangirani su na prvom mjestu na američkom tržištu u posljednja tri mjeseca” istaknuo je Cook.

Nakon njega, na pozornicu se popeo Phil Schiller koji je istaknuo kako je novi iPhone “najljepši proizvod kojeg su ikad napravili”.

“Novi iPhone 5 osam je posto tanji nego iPhone 4S i čak 20% lakši. Ima Retina zaslon rezolucije 1136 x 640 piksela uz 326 ppi, a veličine je 4 inča i prikazuje sliku u omjeru 16:9”, istaknuo je Schiller. Dodao je kako je iPhone nešto veći, i to zbog toga da bi korisnicima bolje ležao u ruci. Zbog toga ćete primjerice moći dodati peti red ikona na zaslon.

“Osim toga, sav softver je ažuriran”, dodao je Schiller pokazavši pritom aplikacije iPhoto, iMovie, GarageBand, Keynote, Pages, Numbers.

Također, novi iPhone ima najprecizniji zaslon u mobilnoj industriji. Senzori dodira su integrirani direktno u sam zaslon. Tako je uklonjen jedan sloj i dobiven znatno jasniji zaslon. U njega je ugrađen je A6 procesor koji je čak dvaput brži od postojećeg A5 procesora, iako je za 22 posto manji. Na novom iPhoneu također je poboljšana i kamera. Čak je 40 posto brža u “hvatanju” slika.

“Ocean izgleda plaviji, djeca izgledaju sretnija… a svijet je ljepše mjesto” rekao je Schiller pokazujući fotografije snimljene novim iPhoneom.

S novim operativnim sustavom iOS 6 i iCloudom Apple je predstavio nešto što je nazvao “shared photo streams”, a još jedna zanimljiva opcija je snimanje panoramskih fotografija. Tom prilikom pokazana je fotografija čuvenog mosta koji vodi preko zaljeva u San Francisu koja je “teška” 28 megapiksela.

FaceTime kamera je HD, a audio sustav je također unaprijeđen. Na novom iPhoneu postoje tri mikrofona, na dnu, naprijed i straga. Ti zvučnici u stanju su reproducirati širokopojasni audio, a Apple je na sustavu zvuka surađivao s 20 partnera.

iPhone je od početka koristio iPod 30 pin konektor koji je prvi put predstavljen 2003. Sada je i to promijenio.

“Naš novi konektor nazvan je Lightning. Tako imamo Thunderbolt i Lightning.” Budući da će za punjenje novog iPhonea trebati novi konektor, Apple je predstavio i novi adapter. Uz to, Apple je poboljšao i vijek trajanja baterije. Nova baterija je bolja nego u modelu iPhone 4S. Možete tako razgovarati 8 sati u 3G modu te osam sati pretraživati internet preko LTE mreže.

Osobni digitalni pomoćnik Siri je također puno “naučio”. Primjerice o filmovima. Možete ga tako sada pitati da vam preporuči koji film da pogledate u kinu. Ili pak da vam pronađe sushi restoran za četiri osobe u osam sati navečer.

iOS 6 pogoni novi iPhone 5 koji pak i ovoga puta dolazi u dvije boje – crnoj i bijeloj.

Cijena mu je ista kao i za iPhone 4S. Počinje od 199 dolara za 16 GB model, preko 299 dolara za 32 GB model do 399 dolara za model od 64 GB i to na ugovor od 24 mjeseca. Prednarudžbe se primaju od 14. septembra, a isporuke počinju od 21. septembra. Za početak, novi iPhone će biti dostupan na tržištima SAD-a, Japana, Kanade, Francuske, Njemačke i Australije, a od 28. septembra i u drugim državama.

Vezani članci

Google uvodi FLoC za praćenje korisnika

VISOKOIN.COM

Google otkriva kako se ponašamo u drugom valu epidemije i koji su nam prioriteti

VISOKOIN.COM

Instagram na sudu: Ilegalno su prikupljali biometrijske podatke korisnika?

VISOKOIN.COM

Google predstavio svoju novu aplikaciju Google Tasks

VISOKOIN.COM

Instagram uvodi četiri nove funkcije

VISOKOIN.COM

Oglašivači na Facebooku će uskoro znati najličnije informacije o vama

VISOKOIN.COM

Unesite komentar