Predstavnici KTK na sastanku sa premijerom Nerminom Nikšićem

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U ponedjeljak 09. marta u Vladi Federacije BiH održan je sastanak predstavnika KTK Visoko sa premijerom Vlade gospodinom Nerminom Nikšićem i resornim ministrom u Vladi gospodinom Erdalpm Trhuljem. Obzirom da su inicijatori sastanka bili i predstavnici Sindikata i Štrajkačkog odbora KTK Visoko sastanku je prisustvovao i gospodin Ismet Bajramović, predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH, kao i gospodin Ramiz Omanović, predsjednik STKOG, koji je ujedno i član NO KTK Visoko. Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim problemima u KTK Visoko, a glavne teme su bile:

1 Uvezivanje staža za sve uposlenike u KTK Visoko, a posebno za one radnike koji su ostvarili pravo na penziju
2. Zdravstveno osiguranje za sve uposlene
3. Radnička potraživanja
4. Privatizacija
5. Pokretanje proizvodnje, koja uključuje i promjenu unutrašnje organizacije firme
6. Odgovornost sadašnje i ostalih Uprava i Nadzornih odbora za stanje u KTK Visoko.

Na sastanku je dogovoren niz aktivnosti koje treba poduzeti na prevazilaženju problema i naloženi su konkretni zadaci pojedinim članovima Uprave. Rok za realizaciju tih zadataka je maksimalno 20 dana. Nakon tog roka je predviđeno da premijer i ministar sa svojim saradnicima posjete KTK Visoko i nastave započete aktivnosti, a predviđena je i posjeta firmi “Prevent”, kao jednom od potencijalnih kupaca dijelova KTK Visoko.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.