Preko 250 mladih rukometašica i rukometaša iz regiona na turniru Summer cup – Visoko 2017

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U naredna tri dana (subota, nedjelja i ponedjeljak) Visoko će biti domaćini prvog Međunarodnog turnira Summer cup – Visoko 2017 za mlade rukometašice i rukometaše. U ovom gradu u tri dana boravit će preko 250 mladih rukometašica i rukometaša iz četiri zemlje Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Ovaj turnir bit će jedan od najjačih u regionu za djecu, a učestvuju muške ekipe Bosne iz Visokog (godišta 2002. i 2004), slavne Metaloplastike iz Šapca (godišta 2002 i 2004), Splita (godišta 2002. i 2004), Briješće (godište 2002), Zadar (dvije ekipe godište 2004), Solin (godište 2004), Borac Banja Luka (godište 2004), te Gračanica (godište 2004).

Kada su u pitanju ženske ekipe na turniru će učestvovati ŽRK Bosna Visoko i to sa tri ekipe godišta 2000, 2002. i 2004, Podgorica, također s tri ekipe, te ŽRK Krivaja Zavidovići.

– Nakon organizacije Winter cupa, te uskršnjeg turnira Visko 2017, došao je red i na treći turnir za omladinske kategorije u Visokom. Svi nosimo pozitivna iskustva s prva dva turnira i očekujemo da ovaj bude bolje nego prethodni u januaru i aprilu. U prinicipu u budućnosti ćemo težiti da svaki bude bolji od prethodnog, a ovo je idealna prilika za mlade rukometaše i rukometašice da se druže, da uče i da rade, kazao je ispred Agencije Vikus Mirza Handžić.

Takmičenje na turniru počinje sutra ujutro (subota), a svečano otvorenje planirano je za 20.30 sati. U okviru svečanog otvorenja bit će organizovan defile učesnika, a svečano otvorenje planirano je u centru grada uz nastup Udruge Mažoretkinja Općine Kiseljak “Kiseljačke Mažoretkinje”.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.