Premijer Mirza Ganić i Esad Semić s Saradnicima posjetili mjesnu zajednicu Arnautoviće: Nerealizovana obećanja i vlastiti rad građana bez značajne podrške lokalne vlasti

Prilikom obilaska građani su nam ukazali na problem pješačke staze na dionici Arnautovići – naplatne kućice koja nikada nije završena i asfaltirana, a od izuzetnog značaja je za pješake koji koriste ovu dionicu, jer ista predstavlja najbližu poveznicu s centrom grada.

U Arnautovićima je trenutna lokalna vlast u svom predizbornom pamfletu prije četiri godine obećala rekonstrukciju spregnutog mosta koji povezuje Arnautoviće i Muliće, te rekonstrukciju podvožnjaka na željezničkoj pruzi koji omogućava prolaz prema Gračanici. Nažalost nije došlo do realizacije ni jednog od pomenutih projekata.

U Bosnićima građani su iskazali negodovanje na sanaciji lokalnog puta, te činjenici da nije bilo kapitalnih ulaganja u proteklom periodu u ovo naselje.

Ista je situacija i s naseljem Mulići koji u proteklom periodu nisi imali kapitalnih ulaganja od strane lokalne vlaste. Kako građani navode sve projekte su sami finansirali i aktuelne probleme rješavali vlastitim radom, trudom i zalaganjem. Jedan od pozitivnih primjera zajedničkog rada vrijednih mještana ovog kraja, ne čekajući da ih se sjeti lokalna vlast je finansiranje i asfaltiranje isječenog puta koji se nalazio na ulazu u Muliće, a koji je više od godinu dana nanosio štetu svim prolaznicima.

Prisutna je i problematika održavanja puta od Mulića prema Poriječanima, gdje također građani vlastitim sredstvima finansiraju sanaciju udarnih rupa, a što je apsolutna obaveza loklane vlasti. Obaveza vlasti je i finansiranje i izrada projektne dokumentacije za ovaj lokalni put koji je od strateškog interesa za izuzetno veliko broj građana, ali nažalost opet i taj segment izrade projektne dokumentacije finansiraju građani, u ovom slučaju braća Šabanović Nijaz i Edin.

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

Vezani članci

Novak Đoković ponovo u Visokom

VISOKOIN.COM

Obezbijeđeno preko 180.000 KM za škole u Porječanima i Goduši

VISOKOIN.COM

NASILJE U VISOKOM: Očuh 6-gošinjaka tukao plastičnim crijevom po leđima

VISOKOIN.COM

Privremena obustava saobraćaja zbog održavanja sajma

Visokoin.com

Javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata za izradu Prijedloga Programa kapitalnih ulaganja u infrastrukturu iz Budžeta Grada Visoko za 2022.

Visokoin.com

Mladi heroj Afan Habibović sa prijateljima pružio podršku djeci oboljeloj od raka

Visokoin.com