Premijer USK-a zaprijetio novinarki: Kakva su to pitanja, sad ću zvat’ direktora (VIDEO)

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Još od septembra prošle godine RTV USK postala je žrtva političke trgovine u tom kantonu. Pao je tada izvještaj o radu te medijske kuće, a do danas traje borba za preuzimanje ključnih pozicija u toj TV kući. Kako će ta bitka završiti teško je prognozirati, iz prostog razloga jer je malo kome jasno ko je u USK opozicija a ko pozicija.

Da to nisu bile špekulacije i da se želi ići u proces smjene trenutnog rukovodstva, pokazalo se u narednim mjesecima nizom nezakonitih radnji zakonodavne i izvršne vlasti USK-a.

Ovih dana na pomolu je nova afera, javlja RTV USK-a.

A, u jednoj od glavnih uloga je premijer USK-a Husein Rošić. Prema istom izvoru, nelegalno izabrani članovi Skuštine RTV USK Emil Šehić i Mirela Karabegović, u prostorijama Vlade USK-a dali su sebi za pravo da zanemare činjenično stanje i mimo zakona neformalnu grupu u sastavu Mahmut Alagić, Mirnes Alagić i Senahid Nuhanović, proglase članovima Nadzornog odbora RTV USK.

U potrazi za odgovorom na pitanje “je li formirana neformalna grupa koja će preuzeti upravljanje RTV USK-a”, pitan je i premijer USK Rošić.

Rošić je prvo kazao kako ne zna za to, te kako je od direktora RTV USK dobio dopis sa čijim sadržajem se “upravo upoznaje”.

Premijeru se nije svidjelo kakva mu pitanja postavlja novinarka Melita Mujadžić, kao ni to što snima njihov razgovor, pa joj je poručio šta je čeka…

Za razliku od premijera, Mirnes Alagić čini se zna puno više. Član “novoformiranog nadzornog odbora” na pitanja nije želio odgovarati, te je novinarku uputio da se obrati “predsjedniku novimenovanog Nadzornog odbora”.

Više vijesti