Premijeri Duško Marković i Alexis Tsipras potpisat će Mostarsku povelju mira

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U organizaciji Centra za mir i multietničku saradnju, a u povodu 14. godišnjice obnove Starog mosta u Mostaru danas će biti upriličena tradicionalna manifestacija “Mostar ne zaboravlja prijatelje”.

Programom je predviđeno da u prvom dijelu manifestacije predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić te premijeri Crne Gore, Grčke i Makedonije Duško Marković, Alexis Tsipras i Zoran Zaev posjete Stari most gdje će svi prisutni, u znak mira, baciti cvijeće u Neretvu.

Na ovogodišnjoj manifestaciji “Mostarsku povelju mira” potpisat će premijeri Duško Marković i Alexis Tsipras. Naime, predsjedavajući Zvizdić povelju je potpisao prije dvije godine, a premijer Zaev prošle godine.

“Mostarska povelja mira” zasnovana je na prepoznatljivom doprinosu i zalaganju za mir, stabilnost, povjerenje i suradnju.

Kako su priopćili organizatori, u drugom dijelu manifestacije bit će uručene međunarodne nagrade “Mostar Peace Connection” istaknutim pojedincima za doprinos miru i uspostavi povjerenja i suradnje među ljudima.

Više vijesti