PREMIJERNO IZ PRODUKCIJE VINETstudio1: Pogledajte Autobiografski dokumentarni film o gospodinu Himzi Fazliću

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Produkcija VINET studio1 je imala čast i zadovoljstvo da sudjeluje u ovoj divnoj priči o jednom bosancu i njegovom životnom putu. Ko je Himzo Fazlić, ko smo mi bosanci ? I kakvi trebamo da budemo! Primjer bosanca koji trebamo da slijedimo.

Ideja i početak projekta se desio sponatano. Tačnije, 25.05.2014. godine jednom prilikom sreli smo dotičnog gospodina Fazlića, razmjenili par riječi, gdje smo odmah mogli vidjeti njegovu veliku ljubav prema Bosni i njegovu želju za bilo kakav doprinos našoj domovini. To je bilo dovoljno za početak pisanja onog što smo i na kraju ekranizovali sa zadovoljstvom. Nesvakidašnja priča jednog bosanca koji je krenuo trbuhom za kruhom, narodski rečeno, otišao u bijeli svijet, ostavio trag vrijednog spomena. Uspjeh i lagodan život mu nisu predstavljali ni blizu zadovoljstvo kao njegov rodni kraj i njegova matična država, Bosna i Hercegovina. To je zapravao i bio njegov san, povratak u Lješevo i vožnja u plavom Fići.

Snimanje i kompletna produkcija su trajali 22 mjeseca. Od toga proveli smo i 15 dana u Orebru, Švedskoj. Kompletna produkcija i tok snimanja je prošao u odličnoj atmosferi i ambijentu. Svi koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta dolaze iz Visokog što nam je posebno drago. Također vrijedno spomena vezanog za ovaj kratkometražni film. VINET studio1 je dobio posebno pohvalu gradonačelnika Orebra nakon prikazivanja ovog filma. Uprilićen je i svećani prijem nakon prikazivanja filma.

Gradonačelnik se iskreno zahvalio u njegovo ime i ime grada na izvanrednom predstavljanu i promociji Orebra u autobiografskom kratkometražnom filmu gospodina Himze Fazlića.

Režija: Esad Zečević

Akteri: Adnan Koljenović
Vahda Balta

Montaža :
Esad Zečević
Elmir Hurem

Kamera:
Elmir Hurem

Ton:
Midhat Uzejirović
Tarik Burko
Mugdim Nalćo

Muzika :
Halka – Negdje u daljine
Halka – Koliko su teška tuđa milovanja
Abba – Knowing me, Knowing you
Michael Ortega – Sad piano

Production:
VINET studio1

Prevod:
Lejla Ferzan

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.