-6.5 C
Visoko
22. Januara 2022.

Preminula beba zaražena koronavirusom

Beba iz Kragujevca, koja je bila zaražena koronavirusom i posljednjih dana se nalazila u teškom stanju, na respiratoru, preminula je danas, potvrđeno je iz Univerzitetske dječije klinike u Tiršovoj.

Novorođenče uzrasta devet dana prethodno je u veoma teškom stanju, zbog multisistemskog popuštanja, prebačeno u Tiršovu iz Univerzitetskog kliničkog centra Кragujevac.

„Tokom liječenja zbog razvoja multisistemskog popuštanja svih organa, novorođenče se uz ljekarsku pratnju prebacuje u dječiju Univerzitesku kliniku u Tiršovoj, zbog nastavka liječenja, koje podrazumijeva i zamjenu bubrežne funkcije i liječenje respiratornog distresa i sekundarne plućne hipertenzije u neonatalnoj Covid jedinici intenzivne njege. Na primijenjenu terapiju tokom liječenja ne dolazi do poboljšanja, pogoršava se multisitemsko popuštanje što dovodi do smrtnog ishoda bebe“, saopšteno je iz Tiršove.

Novorođenče iz Kragujevca, koje je na svijet stiglo zaraženo koronavirusom i završilo na respiratoru, bilo je prethodnih dana u teškom stanju. U Tiršovu je prebačeno juče.

Direktorica Klinike za pedijatriju u Kragujevcu Anđelka Stojković izjavila je jutros da je novorođenče prebačeno u Beograd kako bi dobilo adekvatnu terapiju zbog posljedica citokinske oluje i plućne hipertenzije, prenosi Nova.rs.

„To možemo riješiti aparatom koji jedino ima Univerzitska dječija klinika u Tiršovoj“, napomonula je doktorica Stojković i dodala da se majka bebe dobro osjeća.

Unesite komentar