Preminula doktorica koja je prije nekoliko mjeseci upozoravala na opasnost koju nosi opaki virus

Doktorica Mirsada Omerbegović Pašić, specijalista urgentne medicine iz Visokog, preminula je sinoć.

Informacija je potvrđena iz Doma zdravlja Visoko, gdje su se oglasili kratkim saopćenjem: „Naša draga doktorica Mirsada Omerbegović-Pašić je izgubila bitku za život sinoć u 00:55 sati. Žao nam je što vam prenosimo ovu tužnu vijest.”

Iz Doma zdravlja Visoko nisu naglasili da je preminula od opakog koronavirusa, ali su njeni poznanici na društvenoj mreži Facebook naglasili da je Covid-19 uzrok njene smrti.

Doktorica Mirsada Omerbegović-Pašić bila je omiljena u Visokom i veoma cijenjena, javlja Hayat.

Njeni brojni prijatelji, poznanici i pacijenti opraštaju se od nje. Neke od poruka objavljenih na društvenim mrežama glase:

– “Dobri ljudi moraju umrijeti, ali smrt ne može ubiti njihova imena.” Hvala Vam na svemu što ste učinili za nas.

– Napustila nas je dr. Mirsada Omerbegović-Pašić, dugogodišnji prijatelj i porodični ljekar moje cijele porodice. Ne poznajem medicinsku terminologiju i struku, ali sa sigurnošću mogu reći, dr. Mirsada bila je vrhunski ljekar, znalac i dijagnostičar, koja je svojim iskustvom i pravovremenom reakcijom spasila mnoge živote, pa i u užem krugu moje porodice, na čemu smo neizmjerno zahvalni. U konačnici, svoj je život dala zbog brige o drugima. Veliki je ovo gubitak za njenu porodicu i prijatelje, ali i za grad Visoko i medicinsku struku uopće. Dr. Mirsada je bila istinski heroj i kao takvu ćemo je i pamtiti. Molim Uzvišenog da je nagradi za sve dobro koje je učinila brinući se za zdravlje i živote ljudi!

Vrijeme dženaze i ukopa bit će objavljeno naknadno.