Preminula glumica Vera Zima

Vera Zima, hrvatska glumica koja je ostvarila brojne filmske, pozorišne i televizijske uloge, preminula je u subotu u Zagrebu u 68. godini života, javili su hrvatski mediji.

Vera Zima rodom je iz Metkovića. Akademiju dramskih umjetnosti upisala je s 18 godina u Zagrebu. Tada je bila jedna od samo četvero kandidata koji su primljeni na Akademiju, a prijavilo ih se 140.

Na Akademiji je diplomirala 1976. godine. Godinu dana kasnije zapažena je u filmu “Mećava” reditelja Antuna Vrdoljaka. U Mećavi kojem je glumila s Ivom Gregurevićem, Vinkom Kraljevićem, Slobodanom Perovićem i Fabijanom Šovagovićem…

Među brojnim ulogama i likovima koje je utjelovila, Zima će ostati upamćena i kao Ruža Kosmički iz omiljene serije ”Odmori se, zaslužio si”.

Brojne kolege opraštaju se od velike glumice.

”Adio Vera Zima, neponovljiva. Sada je kompletna podjela nezaboravne predstave ‘Čaruga’ na nebeskoj sceni, blago anđelima”, napisala je na Facebooku pozorišna redateljica Snježana Banović.

Dirljivu poruku napisala je i glumica Dora Lipovčan koja se prisjetila da je Zima bila jedna od prvih partnerki pred kamerom.

”Naučila me tad brdo trikova koje koristim i danas, a kasnije sam imala sreću još puno vremena provesti s njom po setovima… Ako si imao nju u ekipi znao si da nemaš šanse imati loš dan, čak i ako ga ona ima, nitko to nikad nije osjetio. Živjela je da uveseljava i pomiruje suprotstavljene energije oko sebe… Falit će jako, jako… Sretno putuj, draga, i hvala ti na svakom osmijehu podrške koje si tako nesebično dijelila baš onda kad je trebalo”, napisala je Lipovčan, prenosi Dnevnik.hr.

Vezani članci

Preminula Marina Tucaković

Visokoin.com

Danis Tanović objavio da ima koronu: ‘Iako sam dva puta vakcinisan, dobio sam Covid i osjećam se loše…’

VISOKOIN.COM

Mladalački dani Čolu vezuju za ovu svjetsku pjevačicu

Visokoin.com

Megan Fox u prozirnoj haljini privukla pažnju javnosti na dodjeli nagrada MTV-a

Visokoin.com

Večeras na Federalnoj televiziji nova serija ‘Stručni štab’. Autori su iz ekipe portala Šatro.info

Visokoin.com

Emina Jahović od ljubavi do rata sa bivšim mužem

VISOKOIN.COM