Preminuo mladić nakon ranjavanja u vozilu

Policijski službenici Treće policijske uprave – Novi Grad Sarajevo jučer u 03.35 sati obaviješteni su putem telefona da je nepoznata osoba u ulici Nusreta Prohića do broja 20. upotrijebila vatreno oružje prema vozilu Golf 3 bijele boje kojim je upravljao G.A., rođen 1984. u Sarajevu, i koji je tom prilikom zadobio povrede u predjelu glave.

Odmah po zaprimljenom obavještenju na mjesta događaja upućene su patrole policije PS Novi Grad i ekipa Zavoda zahitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, koja je povrijeđenog G.A. prevezla u KUM KCU Sarajevo, gdje je konstatovano da je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, te je hospitaliziran na Klinici za neurohirurgiju KCU Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 13.00 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije – Odjeljenje za opći kriminal, lišili su slobode M.M., rođena 1988. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon čega je M.M. predata u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Istog dana oko 22.45 sati na Klinici za neurohirurgiju KCU Sarajevo, od zadobijenih povreda G.A. je
preminuo.