Održana Press konferencija A-SDA Visoko

U prostorijama Stranke A-SDA Visoko danas je održana press konferencija. Pristunim medijima obratio se predsjednik Izvršnog odbora A-SDA Visoko, gospodin Arif Hasić:

“Na osnovu člana 22 i člana 21 stav. 2. Statuta Stranke demokratske aktivnosti, Izvršni odbor općinskog odbora Stranke demokratske aktivnosti Visoko na vanrednom sastanku održanom 17.08.2012. godine donio je Odluku u kojoj stoji:

1. Gosp. Kurgaš Refiku prestaje članstvo u stranci Demokratske aktivnosti A-SDA.

2. Gosp. Kurgaš Refiku prestaje mandat na svim funkcijama u Stranci.

3. Odluka stupa na snagu danom donošenja.

U obrazloženju se navodi da je na vanrednom sastanku Izvršnog odbora OIO A-SDA Visoko održanom dana 16.08.2012. godine imenovanom na zapisnik izrečena javna opomena pred isključenje zbog poduzimanja aktivnosti suprotno Statutu Stranke i programskim ciljevima Stranke, te nepoštivanja hijerarhije u Stranci, kao i samoinicijativnog vođenja aktivnosti u ime Stranke bez znanja Izvršnog odbora.

Na vanrednom sastanku Izvršnog odbora OIO A-SDA Visoko održanom 17.08.2012. godine konstatovan je nastavak aktivnosti Kurgaš Refika oko potpisivanja peticije i sakupljanja potpisa za smjenu predsjednika i održavanja skupštine Stranke, te podnošenja ostavke na mjesto Izvršnog odbora OO A-SDA Visoko i aktivnosti oko pristupanja Izvršnom odboru OO A-SDA Kakanj.

Kako su navedene aktivnosti Kurgaš Refika u suprotnosti sa Statutom i programskim ciljevima stranke, OIO A-SDA Visoko je na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja odlučio kao u izreci.

Protiv ove Odluke dozvoljena je žalba u roku od 15 dana od dana prijema Odluke. Žalba se podnosi Sudu časti Stranke putem OO A-SDA Visoko.

Što se tiče mene kao predsjednika A-SDA ja sam sa ovim završio, a ovim prestaju i naše relacije na ovu temu.”

(VisokoIN)

Vezani članci

OO SDA Visoko: Saopćenje za javnost

VISOKOIN.COM

Predstavljamo: Prof. dr. Izet Smajević, nosilac liste SBiH Visoko!

VISOKOIN.COM

Obavijest o biračkim mjestima za lokalne izbore od 7.10.2012. godine

VISOKOIN.COM

A-SDA Visoko predstavila kandidate za Općinsko vijeće

VISOKOIN.COM

SDP Visoko predstavio kandidate za Općinsko vijeće

VISOKOIN.COM

Saznajte ko su kandidati za lokalne izbore u BiH

VISOKOIN.COM