Presječan lanac krijumčarenja duhana iz Srbije u BiH

Bratunačka policija pronašla je i oduzela 18 vreća, odnosno 382 kilograma rezanog duhana, krijumčarenog iz Srbije, a radi dalje prodaje na području BiH, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Bijeljina.

Nakon prikupljenih operativnih saznanja o krijumčarenju duvana iz Srbije u BiH preko rijeke Drine policija je, preduzimajući operativne mjere i radnje u protekla dva dana, u autobusu koji je saobraćao na relaciji Bratunac – Sokolac i u automobilima pronašla i oduzela 18 vreća duhana ukupne težine 382 kilograma s namjerom dalje prodaje na području BiH.

Istragom je utvrđeno da je lice iz Šapca u Srbiji, čiji su inicijali I. M, u više navrata čamcem prokrijumčario duhan preko rijeke Drine, a dalje autobusom i drugim vozilima prevozio na područje BiH radi prodaje.

U kriminalističkoj obradi I. M. je priznao da je i u ranijem periodu duhan nabavljao u Srbiji i prevozio ga i prodavao na području BiH.

Protiv ovog lica biće podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Bijeljini o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljene trgovine.

(VisokoIN/Srna)