Press konferencija RK Bosna Prevent

Danas je održana press konferencija RK Bosna Prevent. Pored prisutnih novinara ,prisutni su bili i novi članovi UO. Novi Upravni odbor ,bar što se tiče početka, puno obećava ,ali sačekajmo da počne nova sezona.

Predsjednik UO RK Bosna Prevent gospodin Alija Bojičić je rekao:

“Ljudi koji su predložili ovaj UO vodili su računa da on ne bude prebukiran, da bude logičan spoj mladosti i iskustva na jednoj strani i sportista ,privrednika i građana na drugoj strani što je jako bitno. Nakon temeljite analize odlučeno da se ja nominujem za predsjednika, za potpredsjednika gospođa Aida Salkić, te zbog daljeg obezbjeđivanja kvaliteta i kontinuiteta imenovali smo i drugog potpredsjednika gospodina Emira Fejzovića.

Ukratko je dogovoreno šta su nam smjernice i dalje zadaće. Svakako je cilj da se rukometu vrati značaj i ugled koji smo nekada imali. Još nismo podijelili sve obaveze ,ali to ćemo učiniti u narednom periodu. Saigrači u ovoj neizvjesnoj utakmici pored naših sponzora će biti i medijske kuće i novinari kojima ćemo uvijek biti na raspolaganju,a za to je zadužen naš sekretar Edin Šahinović , a od novinara očekujem da svojom objektivnošći i transparentnošću daju svoj doprinos u podizanju Rukometnog kluba Bosna Prevent – kaže predsjednik UO gosp. Alija Bojičić

A član UO gospodin Haris Džafić o pojačanjima kaže:

“Što se tiče pojačanja odmah vam možemo reći da ih neće biti. Klub je u dugovima a niti mi za ovako kratak period možemo to uraditi, niti će ova Uprava nešto obećavati što ne može ispuniti . Maksimalno ćemo se posvetiti vlastitom igračkom kadru i radit ćemo isključivo na svojim resursima što je i jedini mogući put s obzirom na realnu situaciju”.

(VisokoIN/Radio Q)