Pretukao suprugu, zarobio je u kući, pa pozvao ljubavnicu da prespava

Pravi porodični užas odvijao se početkom maja u okolici Koprivnice u Hrvatskoj.

Muškarac (56) izmaltretirao je i pretukao svoju suprugu, na sat i pol ju je zarobio u kući, a da stvar bude gora, tokom divljanja, pozvao je kući ljubavnicu da prespava kod njega, piše Podravski.hr

Događalo se to u poslijepodnevnim satima, a sve je počelo kada je nesretna žena ojađena lošim brakom došla kući s kutijama kako bi spremila stvari za selidbu.

Tada je pretrpjela pravi pakao.

Suprug ju je najprije počeo vrijeđati vičući joj da je kurva. Uhvatio ju je zatim za kosu i udario šakom u glavu, a nesretna je žena od siline udarca pala na tlo.

No, nasilniku nije bilo dovoljno. Nastavio ju je ponižavati i gaziti. Kada je htjela pozvati pomoć, uzeo joj je mobitel i razbio ga. Uspjela je prije toga dozvati svoju buduću snahu koja je pozvala policiju.

Slučajem se nedavno bavio koprivnički prekršajni sud, a sutkinja Đurđica Kenđelić nasilnika je kaznila uvjetnim zatvorom. Do sada naime nije bio kažnjavan, a u obrazloženju uvjetne kazne sutkinja je zaključila kako je takva sankcija teži oblik kažnjavanja.

Napadnuta i ponižena žena na sudu je svjedočila o užasu koji je pretrpjela tog dana. Svoj trogodišnji brak opisala je vrlo lošim te da ju je suprug nekoliko puta tjerao od kuće. Tog je dana, kazala je sutkinji, stigla kući s kutijama da će se odseliti.

“Stao mi je nogom na prsa, pljunuo na lice i udario šakom u glavu. Gušio me je, a ja sam sve vrijeme zapomagala i zvala u pomoć. Kada sam se podigla i htjela otvoriti prozor da se bacim van, nekako sam uspjela uzeti mobitel i nazvati buduću snahu, a on ga je uzeo i bacio na pod. Psovao mi je mater, govorio mi da sam kurva, a u međuvremenu je nazvao svoju ljubavnicu i rekao da može doći spavati kod njega”, potresno je posvjedočila supruga i dodala kako joj je suprug zaključao vrata i prijetio da se nikada neće odseliti.

Sutkinja Đurđica Kenđelić tokom dokaznog postupka pregledala je ljekarsku dokumentaciju i fotografije povreda pretučene žene, a optuženi nasilnik samo je djelimično priznao krivnju. Rekao je da je tog dana došlo do svađe i priznao je kako je ošamario suprugu i mobitel bacio iza ugaone garniture. Rekao je kako je supruga pala kada se sagnula i glavom udarila u usisavač. Nije priznao ostale navode policijske optužnice.

Porekao je da ju je vukao za kosu i gazio zato što se ona nalazila iza ugaone garniture i vikala upomoć te da nije mogao do nje. Na kraju je kazao da više ne živi sa suprugom i da ne zna je li ona pokrenula rastavu braka ili ne.

Napadnuta je žena rekla da se nakon toga odselila od nasilnog supruga i potvrdila da je pokrenula brakorazvodni postupak.