Prevent BH mijenja ime u Prevent CEE

Prevent BH d.o.o. od danas je Prevent CEE d.o.o., a promjena imena odražava prisustvo u različitim zemljama CEE i rastuće poslovne aktivnosti automobilske industrije, materijala, metala, plastike, odjeće i namještaja, saopćeno je iz ove kompanije.

Pod novim imenom, Prevent CEE će nastaviti sa svojim vodećim principima, stalnim strateškim razvojem i posvećenošću razvoju i rastu sa različitim partnerima i različitim sektorima i zemljama.

Iz ove kompanije ističu da sloganom “Next to You”, Prevent ide korak dalje u pozicioniranju kod krajnjeg kupca naglašavajući geo-stratešku poziciju, blizinu proizvodnih lokacija EU kao i bliskost proizvoda samom kupcu.

“Kada su u pitanju redovne poslovne aktivnosti ne očekuju se značajne promjene. PDV i ID broj kao i poštanska adresa, telefonski brojevi i adrese e-pošte ostaju nepromijenjeni”, navode u Prevent CEE-u.

Prevent grupacija pored Bosne i Hercegovine i Njemačke, prisutna je i u Hrvatskoj, Sloveniji, Rumuniji, Mađarskoj i Austriji te u ovoj regiji zapošljava preko 10.000 uposlenika. Kontinuiranim ulaganjem u razvoj i nove projeke Prevent grupacija pozicionirala se kao vodeći dobavljač i industrijski lider CEE regiona.