Prevent: Mogući povremeni intervali neugodnih mirisa

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Prevent Leather nastavlja sa radovima na postrojenju za tretman otpadnih voda koji imaju za cilj dodatno unaprijediti kontrolu nad emisijama neugodnih mirisa.

U cilju trenutnih aktivnosti koje se tiću izrade studije i stvaranja preduvijeta za Fazu II, u narednom periodu bit će sprovedene aktivnosti na testiranju određenih dijelova postrojenja za tretman otpadnih voda.

S tim u vezi, Prevent Leather ovom prilikom obavještava građane Visokog da su u predstojećih sedam dana mogući povremeni intervali neugodnih mirisa u mjestima stanovanja. Provođenjem aktivnosti Faze I unapređenja postignuto je smanjenje učestalosti, intenziteta i frekvencije emisije neugodnih mirisa.

U narednom periodu kompanija će započeti novu fazu u sklopu koje je formiran ekspertni tim čiji je zadatak da nakon detaljnije analize stanja faze predloži optimalan koncept konačnog rješenja.

Prevent kontinuirano radi na unaprjeđenju postrojenja za tretman otpadnih voda što je evidentno i kroz proteklu godinu kada su emisije H2S-a svedene na minimum. Pored besplatnog info telefona i mail adrese info@prevent.ba Prevent nudi mogućnost građanima Visokog da uz prethodni dogovor, posjete naše pogone i na licu mjesta se upoznaju sa svim procesima.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.