Prevent najavljuje rekonstrukciju dječjeg igrališta

Povodom Dana općine Visoko kompanija Prevent najavljuje početak radova na rekonstrukciji dječjeg igrališta u ulici Branilaca.

„Prevent kao dobar susjed uvijek brine o lokalnoj zajednici i kontinuirano ulaže u istu. Posebnu pažnju posvećuje mladima i njihovom razvoju. Upravo zbog toga, odlučili smo obnoviti dječije igralište, kao bi najmlađi stanovnici Visokog imali adekvatno mjesto na kojem će se okupljati, i kroz igru razvijati i rasti“, istakla je Aida Salkić, PR Preventa.

Radovi na projektu rekonstrukcije igrališta će trajati mjesec dana, a podrazumijevaju popravku trenutne konstrukcije tobogana, zamjenu pješćanika, postavljanje novih klackalica, kao i farbanje i osvježavanje klupa i ostalih sadržaja u parku, te postavljanje dodatne opreme koja će mališanima omogućiti raznovrsne sadržaje za igru.

„U proteklom periodu Prevent je uložio značajna sredstva u projekte od važnosti za širu društvenu zajednicu. Ovaj projekat simbolički najavljujemo pred Dan općine Visoko, jer je on poklon Preventa svim stanovnicima Visokog“, dodaje Salkić.

Povelja je ne samo najstariji dosada pronađeni očuvani bosanski državni dokument, nego je i najstariji državni dokument kod svih južnoslovenskih naroda i država, a nastao je na području tadašnjeg državnog centra i kraljevskog grada Visokog. Zbog toga se ovaj datum obilježava kao dan grada i dan općine Visoko.

(VisokoIN)