Prevent: Neugodni mirisi koji dolaze iz kožarske industrije nisu štetni

U cilju transparentnog djelovanja i blagovremenog informisanja javnosti Prevent ovom priliko obavještava građane Visokog da su pojačane emisije neugodnih mirisa u proteklom periodu uzrokovane kvarom na manjem djelu postrojenja kao i visokim temperaturama usljed kojih dolazi do ubrzanog razlaganja organskog materijala. Prevent kontinuirano radi na unaprjeđenju postrojenja za tretman otpadnih voda što je evidentno i kroz proteklu godinu kada su emisije H2S-a svedene na minimum. Postojeći kvar će biti saniran u naredne tri sedmice kada će sistem ponovo raditi punim kapacitetom.

Prevent trenutno radi na Fazi II investicije koja počinje u oktobru i planira aktivnosti za Fazu III koja će obuhvatiti i konačno rješenje unaprjeđenja postrojenja za tretman otpadnih voda.

Prevent građane Visokog poziva na strpljenje i razumijevanje, te ponavlja da koncentracije H2S-a koje se emituju iz proizvodnih pogona Prevent Leather d.o.o Visoko nisu štetne po čovjekovo zdravlje Iste se redovno očitavaju na
web stranici www.prevent-visoko.ba i na LCD displayu postavljenom u zgradi preko puta Općine.

Pored besplatnog info telefona i mail adrese [email protected] Prevent nudi mogućnost građanima Visokog da uz prethodni dogovor, posjete naše pogone i na licu mjesta se upoznaju sa svim procesima.

>> Jesu li “neugodni mirisi” štetni?

(VisokoIN)