Prevent: Pojačane emisije neugodnih mirisa u proteklom periodu

Pojačane emisije neugodnih mirisa koje su u protekla tri dana nastale uslijed radova na redovnom održavanju postrojenja za tretman otpadnih voda bit će sanirane najkasnije početkom iduće sedmice. Na taj način frekvencije i intenzitet neugodnih mirisa bit će ponovo svedeni na dva intervala dnevno sa znatno manjim intenzitetom.

Ponavljamo da mirisi koji se osjete u krugu fabrike i u lokalnoj zajednici ne izazivaju štetu po čovjekovo zdravlje i ne ugrožavaju okolinu. Ljudsko osjetilo mirisa ima jaku moć detekcije i osjeti najmanju količinu hidrogen sulfida u zraku, koja nije štetna po zdravlje i daleko je ispod prvog praga uticaja na čovjeka.
Prevent trenutno planira aktivnosti za Fazu II koja će obuhvatiti i konačno rješenje unaprjeđenja postrojenja za tretman otpadnih voda te donijeti sistematično rješenje kada je u pitanju sanacija emisija neugodnih mirisa. Pozivamo građane Visokog na razumjevanje i napominjemo da koncentracije H2S-a mogu pratiti na web stranici www.prevent-visoko.ba i na LCD displayu postavljenom u zgradi preko puta Općine.

(VisokoIN)

Vezani članci

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

PROMOVISANA MONOGRAFIJA “VISOKO I OKOLINA KROZ HISTORIJU II – OSMANSKI PERIOD”

VISOKOIN.COM

Tradicionalni rafting Eko-Vikinga i otkrivanje spomen ploče Adnanu Džafiću

VISOKOIN.COM

Ekipa “Bosanskog viteza” uputila čestitku povodom Dana državnosti BiH

VISOKOIN.COM

Tarik Halilović: Opozicija je ujedinjena, građani Visokog moraju biti na prvom mjestu inače Statut neće proći

VISOKOIN.COM

Jasmin Sirčo: Arhitektura je uvijek odraz društva i konteksta iz kojeg dolazi

VISOKOIN.COM

Unesite komentar