Prevent pokreće besplatnu Školu tekstila

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Prevent Fabrics, članica Prevent grupacije koja se bavi proizvodnjom tekstilnih materijala za automobilsku industriju u januaru naredne godine pokreće jednomjesečni besplatni program Škole tekstila.

Školu mogu pohađati ambiciozne osobe zainteresovane za rad i razvoj u tekstilnoj industriji, željne novih znanja i daljih usavršavanja, a koje imaju fakultetsko obrazovanje ili su u završnoj fazi studija tekstilnog usmjerenja, produkt dizajna i drugih tehničkih usmjerenja.

“Ovaj projekat smo pokrenuli s namjerom da se učesnici praktično upoznaju sa tekstilnom industrijom koja je u ekspanziji, ne samo u Preventu, nego i u BiH ali i u Europi. Na taj način mi direktno edukujemo svoj budući potencijalni kadar s obzirom da svi polaznici pored certifikata, ulaze u bazu aplikanata čime ostvaruju prednost prilikom zapošljavanja”, poručuju iz Uprave Prevent Fabrics iz Visokog.

Pored Škole tekstila, Prevent Fabrics raspisuje i konkurs za dodjelu stipendija za redovne studente tehničkih fakulteta i/ili prirodno-matematičkog fakulteta, odsjek za hemiju.

Kao stipendista Prevent Fabricsa studenti se mogu već u toku studiranja upoznati s načinom rada, proizvodnim procesima, tehnologijom, kvalitetom i razvojem u proizvodnji tekstilnih materijala. Ovisno o njihovim afinitetima i potrebama mogu odabrati područje za obavljanje stručne prakse, izradu diplomskog rada, seminarskih radova uz stručnu pomoć i mentorstvo.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti u Školu tekstila do 30.11., dok je rok za prijavu na konkurs za dodjelu stipendija 31.12.2013. Više informacija o uslovima koje kandidati trebaju ispunjavati se može pronaći na stranici prevent.ba.

(VisokoIN)

Više vijesti