Preventova kompanija Grammer u Srbiji otvara 450 radnih mjesta

Ministar privrede Srbije Goran Knežević i direktor kompanije “Grammer AG” iz Aleksinca potpisali su u subotu, 29. jula, u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu Ugovor o izdvajanju podsticajnih sredstava za novu investiciju te kompanije vrijednu 4 miliona eura.

Knežević je istakao da će nova investicija omogućiti upošljavanje 450 ljudi tako da će “Grammer” dostići brojku od 1.700 zaposlenih.

Direktor kompanije “Grammer” Pierluigi Ghione istakao je da će nova investicija obezbijediti toj kompaniji siguran posao do 2023. godine.

Kompanija je specijalizovana za razvoj i proizvodnju komponenti i sistema za unutrašnjost automobila, kao i sjedišta za specijalna vozila, kamione i autobuse. Ima 30 fabrika i predstavništava u više od 20 zemalja svijeta, u kojima zapošljava više od 12.000 radnika.

Kompanija je prisutna na tržištu Srbije od 2007. godine, kada je u Aleksincu otvorena fabrika za proizvodnju presvlaka za sjedišta za automobilsku industriju, a kompletan proizvodni asortiman fabrike u Aleksincu namijenjen je izvozu, dodaje se u saopštenju.