Prevrnuo se kombi pun migranata, 12 osoba prebačeno u bolnicu

Na čvoru Čavle, dijelu autoputa Rijeka – Zagreb, u blizini benzinske pumpe Petrol, došlo je do saobraćajne nesreće kada je s puta sletio kombi pun Sirijaca.

Kako javlja Index.hr kombi je vozio Mađar koji je u smjeru Orehovice zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom.

U vozilu je bilo 12 stranih državljana. Portparol PU primorsko-goranske potvrdila je za Index da je do nesreće došlo u jutarnjim satima.

“Oko 7.45 na području Čavli došlo je do nesreće kada je vozač, mađarski državljanin, u jednom nepreglednom zavoju izgubio kontrolu nad vozilom i vozilo se prevrnulo”, rekla je i dodala kako je u kombiju bilo 12 osoba.

Svi su prevezeni u KBC Rijeka u kojem su zbrinuti, a portparol kaže da se njihova državljanstva utvrđuju.

“U toku je kriminalističko istraživanje nad vozačem zbog uzrokovanja nesreće”, dodala je.

Kako nezvanično saznaje Novi list, radi se o državljanima Sirije. Prema prvim neslužbenim informacijama, vozač kombija izgubio je nadzor jer nije prilagodio brzinu uslovima na putu.

Novi list javlja kako je, po svemu sudeći, riječ o imigrantima koji su pokušali doći do Evropske unije.

Navodno, osim vozača koji govori malo engleskog niko se s njima nije mogao sporazumjeti. Dodaju i kako je vozač kombija migrante pokupio ispred nekog tunela, ali ni sam nije znao reći kojeg.

Kako javlja HAK, zbog ove nesreće ta dionica bila je zatvorena, a zatim se vozilo usporeno jednim trakom.