Prezentiran projekat izgradnje vodovoda „Sastavci“

U Maloj sali Općine Visoko, u četvrtak 12.04.2012. godine, održan je prošireni sastanak na kome su bili prisutni Općinski načelnik sa saradnicima, članovi Savjeta mjesnih zajednica Podvinci i Gračanica, vijećnici sa područja mjesnih zajednica Podvinci i Gračanica kao i određen broj stanovnika ovih naselja.

Ovo je bio drugi u nizu održani pripremni sastanak za Zbor građana u mjesnoj zajednici Podvinci na temu izgradnje vodozahvata Podvinski potok-Sastavci na kome je prezentiran projekat izgradnje vodovoda „Sastavci“-MZ Podvinci uz definisanje načina organiziranja Zbora građana mjesne zajednice Podvinci i upoznavanja mještana o dosadašnjim aktivnostima koje su vođene kada je u pitanju ovaj projekat.

Zaključeno je da se održi javna rasprava o izgradnji Podvinačko-Gračaničkog vodovoda u naselju Podvinci sa prezentacijom projekta i provođenjem ankete samo na području mjesne zajednice Podvinci uz napomenu da će prioritet u vodosnabdijevanju imati naselje Podvinci a u zavisnosti od kapaciteta izvorišta a nakon toga i zbor građana u mjesnoj zajednici Podvinci.

(VisokoIN)