Prijedlog Udruženja “Diabet”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na održanoj Javnoj raspravi na kojoj su se mogli uputiti prijedlozi i sugestije na Nacrt Budžeta Općine Visoko za 2016. godinu, predsjednica Udruženja dijabetičara “Diabet” Visoko prof. Mersiha Sarać uputila je Službi za finansije sljedeći privredu i lokalni ekonomski razvoj

Prijedlog za nacrt Budžeta za 2016:

– Predlažemo formiranje nove stavke u Službi za društvene djelatnosti br. 1.2.27. pod nazivom Transfer za udruženje dijabetičara uznosu od 5.000,00 KM koje će se namiriti umanjivanjem stavke 1.2.7. iz iste službe pod nazivom Transfer po javnom pozivu za projekte NVO.

U svom obrazloženju predsjednica je navela da je Udruženje u osam mjeseci svog postojanja realizovalo veliki broj projekata koji su bili korisni za dijabetičare ali i stanovnike općine Visokog u prevenciji dijabetesa, te izrazila očekivanje da će i Općina ubuduće svojim učešćem pomoći Udruženju da nastavi sa korisnim projektima.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.