Prijevoz robe željeznicom u prvom kvartalu veći za 5,9 posto

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U željezničkom transportu obim prevezene robe u prvom kvartalu veći je za 5,9 posto, a broj ostvarenih tonskih kilometara veći je za 6,7 posto u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Broj prevezenih putnika željeznicom manji je za osam posto, a broj ostvarenih putničkih kilometara manji je za 18,8 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U cestovnom prijevozu robe u BiH broj pređenih kilometara vozila u prvom kvartalu ove, u odnosu na isti kvartal prošle godine, veći je za 8,8 posto, obim prevezene robe manji je za 2,4 posto, a ostvareni tonski kilometri veći su za 6,5 posto.

U cestovnom prijevozu putnika u prvom tromjesečju, pređeni kilometri vozila veći su za 7,7 posto, broj prevezenih putnika manji je za 3,5 posto, a ostvareni putnički kilometri veći su za 0,8 posto u odnosu na isto tromjesečje 2016. godine.

U gradsko-prigradskom prijevozu pređeni kilometri vozila veći su za 8,4 posto, a broj prevezenih putnika veći je za 0,4 posto.

U prvom kvartalu broj aerodromskih operacija pokazuje rast od 14,8 posto u odnosu na isti kvartal prethodne godine, broj prevezenih putnika veći je za 9,8 posto, a obim prevezene robe manji je za 60,7 posto.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.