Prikupljena obimna dokumentacija u slučaju “respiratori”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Tim Tužilaštva BiH kontinuiranim i svakodnevnim radom na terenu prikupio je obimnu dokumentaciju u predmetu “respiratori”, donesena je naredba o sprovođenju istrage, te ispitano više desetina lica, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

“Prema nalogu tužilačkog tima i u ovom trenutku policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH vrše određene aktivnosti na prikupljanju materijala koji je potreban za dokumentovanje svih radnji i aktivnosti koje su bitne za navedeni predmet”, navodi se u saopštenju.

U Tužilaštvu su istakli da imaju razumijevanja za veliki interes javnosti i zbog toga će je pravovremeno obavještavati, vodeći računa da se ne ugrozi rad na istrazi koja je u toku.

“Moramo istaći da su netačni pojedini navodi koji su se u protekla dva dana pojavili u medijima, i to da nije donesena naredba o sprovođenju istrage, da se traži vještačenje Viber komunikacije u Austriji, kao i drugi neprovjereni navodi koji mogu nanijeti štetu radu na predmetu”, kažu u Tužilaštvu.

Sve agencije i institucije koje s tužilaštvom učestvuju u radu na istrazi postupaju prema uputstvima tužilačkog tima koji rukovodi istražnim radnjama i prikupljaju dokaze, te vrše aktivnosti prema nalogu Tužilaštva BiH.TOP VIJESTI

Više vijesti