Primopredaja kamiona za prikupljanje i odvoz otpada u Visokom

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Danas je izvršena primopredaja kamiona za prikupljanje otpada kapaciteta 9 tona čija je vrijednost 211.768,83 KM, a na osnovu sporazuma između Švedske međunarodne agencije za obnovu i razvoj (SIDA) i Općine Visoko.

Predstavnici Službe za urbanizam, stambeno- komunalne poslove i katastar nekretnina naglasili su da je riječ o donaciji kojom će se unaprijediti i učiniti efikasnijim sistem odlaganja čvrstog otpada.

kamion_primopredaja1

Program na osnovu koga je realizovan ovaj projekat ima za cilj doprinos u očuvanju životnog okruženja, Komunalnom preduzeću “Visoko” da olakša rad na terenu, te stanovnicima omogući odlaganje otpada u namjenske kante i kontejnere.

Ovaj projekat je finansiran od strane Ambasade Švedske posredstvom Švedske međunardone agencije za obnovu i razvoj, a provodila ga je konsultantska kuća Grontmij iz Švedske i Danske.

Dobavljač kamiona je konzorcij «RESOR» d.o.o. Gadžin Han i firma «LIV-S» d.o.o. Visoko.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.