Pripadnici Oružanih snaga BiH nastavljaju gašenje požara kod Mostara

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine nastavili su i danas angažiranje helikopterom MI-MTV 8 u operaciji gašenja požara na području općine Mostar, a osim helikoptera, na ugroženom području angažirano je i osam pripadnika Oružanih snaga BiH s pripadajućom opremom za gašenje požara te četiri motorna vozila.

Tokom akcija gašenja požara u subotu u općinama Mostar, Posušje i Nevesinje, helikopter Oružanih snaga BiH MI-MTV 8 izbacio je 14 vedara vode te ostvario više od šest sati leta, saopćeno je iz Ureda za informiranje Ministarstva odbrane BiH.

U ovim akcijama gašenja sudjelovala su 24 pripadnika Oružanih snaga s pripadajućom opremom za gašenje požara te četiri motorna vozila Oružanih snaga.

Kako je ocjenjeno iz Ministarstva odbrane BiH, ovo je još jedna uspješna akcija Oružanih snaga, koje uvijek pokazuju spremnost da se po zahtjevu civilnih struktura vlasti i u okviru raspoloživih kapaciteta, angažiraju na pružanju pomoći civilnom stanovništvu i organima vlasti.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.