Pripadnici OS BiH spriječili krađu u FIS Vitezu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Za vrijeme realizovanja aktivnosti na promociji vojnog poziva, prezentaciji operativne sposobnosti i sudjelovanja Oružanih snaga (OS) BiH u operacijama potpore miru koja je od 30. septembra do 1. oktobra održana ispred trgovačkog centra (TC) FIS u Vitezu dogodila se jedna nesvakidašnja situacija.

Tokom realizovanja planiranih aktivnosti u večernjim satima 30. septembra pripadnici OSBiH su uočili, otkrili i aktivno sudjelovali u sprečavanju pokušaja krađe razne vrste robe i artikala koje je iz TC FIS u Vitezu namjeravala otuđiti grupa nepoznatih osoba.

Pripadnici OSBiH su spriječili i zadržali počinitelje u pokušaju krađe te pravovremeno obavijestili službu sigurnosti TC FIS koja je u saradnji s pripadnicima PS Vitez privela počinitelje.

Rukovoditelji menadžmenta kompanije FIS su zahvalili za taj pozitivan gest.

General Jeleč i pripadnici OSBiH, koji su sudjelovali u ovom događaju, su istaknuli da je to bila njihova građanska dužnost i da bi to uradili u svakoj sličnoj situaciji.

Ovim su pripadnici OSBiH još jednom na djelu pokazali svoje ljudske i moralne kvalitete i po ko zna koji put uspješno prezentovali i afirmisali ugled pripadnika OSBiH u društvu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Više vijesti