PRIPAZITE NA OKRUTNU PREVARU: Lopovi pljačkaju Visočane predstavljajući se kao radnici Telemacha

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na području ZDK javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 14.02.2018. godine, u 10,50 sati, u naselju Luke, u stan vlasništvo lica D.S., ušlo je lice koje se predstavilo kao uposlenik kompanije „TELEMACH“, kojom prilikom je reklo da treba nešto popraviti na opremi, nakon čega je iskoristilo nepažnju vlasnika stana i otuđilo određen iznos novca. Od strane službenika Policijske stanice Visoko su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

Dana 14.02.2018. godine, u 12,30 sati, u ulici Patriotske lige, u stan vlasništvo lica O.D., ušlo je lice koje se predstavilo kao radnik kompanije „TELEMACH“, te tom prilikom ponudilo pogodnosti navedenog kablovskog operatera za određeni iznos novca, koji mu je i predat od strane vlasnika stana, nakon čega se lice udaljilo u nepoznatom pravcu. Od strane istražitelja Policijske stanice Visoko se poduzimaju mjere na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela i otkrivanju izvršioca istog.

(Visokoin.com / MUP ZDK)

 

Više vijesti