Prištići ne izbijaju slučajno na ‘tom’ dijelu tijela, otkrijte zašto

Prištići na obrvama ukazuju na probleme s nadbubrežnim žlijezdama, na ušima s bubrezima, na čelu s probavom, dok su na prsima znak hormonalnih promjena. Prema drevnoj kineskoj medicini, mrlje koje se pojavljuju na desnoj strani obraza povezane su s plućima. Ako patite od astme ili ste pušač, vaše su kapilare sklonije pucanju, a mogu ih uzrokovati i problemi s dišnim putevima poput gripe.

Suprotno od desne strane lica, mrlje na lijevoj stani su povezane s bolestima mjehura, ali i lošom higijenom usta, piše The Huffington Post.

Uši
Mrlje na ušima su znak da postoji problem s bubrezima, dok mrlje u unutrašnjem dijelu uha i oko ušne školjke znače da je tijelo dehidriralo, odnosno da u organizmu ima previše soli i kofeina.

Leđa
Koža je organ koji se detoksikacijom rješava “otpada” iz tijela, a prištići i mrlje na leđima mogu biti posljedica loše higijene, osobito ako se puno znojite.

Prsa
Prištići na prsima najčešće su posljedica pretjeranog rada žlijezda lojnica što je povezano s hormonalnim promjenama, lošom higijenom, stresom, ali i korištenjem pudera u prahu.

Ruke
Ako je vaša koža gruba na dodir i puna sitnih neravnina, riječ je o keratozi pilaris ili tzv. purećoj koži. Uzrokuje ju hiperprodukcija keratina koji se nakuplja oko folikula dlaka što uzrokuje prištiće. Osim toga, gruba koža može biti posljedica loše cirkulacije, ali i nedostatka vitamina.

Čelo
Prištići i mrlje na čelu znak su problema s probavom, odnosno s tankim crijevom koje se bori s probavljanjem hrane. Osim probave, prištići na čelu ukazuju i na dehidraciju organizma pa je potrebno povećati unos tekućine.

Brada
Ako se na bradi ili na gornjoj usni pojave prištići, to može ukazivati na probleme s menstrualnim ciklusom. Ovisno o strani na kojoj se prištići pojave, možete znati koji jajnik ovulira. Osim toga, prištići na bradi mogu biti znak problema s tankim crijevom, ali i posljedica konzumiranja premasne hrane.

Obrve
Mrlje i prištići na obrvama i kapcima znače da nešto nije u redu s nadbubrežnim žlijezdama. Stres uveliko utiče na žlijezde, pa ga pokušajte smanjiti. Uz to prištići na obrvama posljedica su prekasnog jedenja.

(VisokoIN)