Priština obrisana iz američkih programa

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Poslije odbijanja da se premijeru Kosova Ramushu Haradinaju izda vizu kako bi nazočio Molitvenom doručku u Washingtonu, Amerika je nastavila pritisak na Prištinu, brišući kosovske sudionike sa spiska serije sigurnosnih programa koji se, u organizaciji Marshallovog centra za strateške studije, koji se bavi izazovima transnacionalne i regionalne sigurnosti, održavaju u Njemačkoj.

Veleposlanstvo SAD-a u Prištini je potvrdilo da predstavnici Kosova neće sudjelovati u programima koji traju od ožujka do rujna, prenosi RTS.

“Američko veleposlanstvo može da potvrdi da su otkazani pozivi za kosovske sudionike u osam programa koji počinju u ožujku i završavaju se u rujnu”, navodi se u odgovoru Veleposlanstva SAD u Prištini Glasu Amerike.

Prethodno, Washington je u više navrata upozoravao vladu Ramusha Haradinaja da uvođenjem taksi od 100 posto na proizvode iz Srbije i BiH nanosi ozbiljnu štetu regionalnim procesima, a niz oštrih poruka SAD rezultirao je odbijanjem Amerikanaca da izdaju vizu Ramushu Haradinaju.

Haradinaj, koji je pod ozbiljnim pritiskom međunarodne zajednice i koalicionih partnera da ukine ili suspendira takse, za sada ne odustaje od tih nameta.

Više vijesti