Problem nepropisnog parkiranja na području općine Visoko

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U samom gradskom jezgru, na Trgu Džemala Bijedića danas smo, po ko zna koji put, zabilježili nepropisno i drsko parkiranje automobila.

Na prostoru gdje je to strogo zabranjeno, uočili smo parkirane automobile, koji su najbolji dokaz nedostatka prometne kulture kod pojedinih stanovnika općine Visoko.

Između ostalog, ovi automobili ometaju prolaz pješacima, koji su prisiljeni skretati na veoma frekventnu cestu kako bi mogli nastaviti put do svojih odredišta.

Kod nepropisnog parkiranja na trotoarima i trgovima obavještavaju se pripadnici PU Visoko, koji dalje preduzimaju sve zakonom predviđene radnje kako bi se neodgovorni pojedinci adekvatno sankcionisali.
Kada su u pitanju bespravna parkiranja na javnim zelenim površinama, počinitelje kažnjavaju komunalno – putni inspektori Općine Visoko, koji izdaju prekršajne prijave.

Podsjećamo da je grad u potpunosti pokriven video nadzorom, tako da će počinioci saobraćajnih prekršaja veoma lako biti pronađeni i sankcionisani.

Ovim putem apelujemo na sve građane općine Visoko da se pridržavaju saobraćajnih propisa i ne prave ovakve ili slične prekršaje.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.