Proces licenciranja bh. klubova u prošloj sezoni u skladu sa pravilnicima UEFA-e

U prostorijama Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) u Sarajevu održan je sastanak članova komisija za licenciranje klubova N/FS BiH sa administracijom Saveza.

Sastanku su prisustvovali generalni sekretar N/FS BiH Jasmin Baković, izvršni direktor Sektora za administraciju Adnan Džemidžić, šef Odjela za licenciranje Nijaz Merdanović i sekretar IO N/FS BiH Nihad Hodžić.

”Na dnevnom redu bilo je upoznavanje sa Izvještajem o godišnjem internom pregledu sistema licenciranja procesa monitoringa klubova za sezonu 2017/18, kao i analiza upitnika zaprimljenih od klubova i predsjedavajućih komisija, te prijedlozi za usklađivanje i unaprjeđenje pravilnika N/FS BiH. Analizirani su i novi prijedlozi rokova i planova za odvijanje procesa licenciranja u sezoni 2018/19”, navodi se u saopštenju iz N/FS BiH, u kojem, kako prenosi Anadolu Agency (AA), ističu:

”Zaključeno je da se cjelokupan postupak licenciranja u protekloj sezoni proveden u skladu sa pravilnicima o licenciranju klubova, kako za UEFA tako i za domaća takmičenja”.