Pročitajte neopozivu ostavku Ante Ramljaka

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ante Ramljaka, povjerenik Hrvatske Vlade za Agrokor podnio je neopozivu ostavku, a sadržaj iste je objavio Večernji list.

Ramljak, između ostalog, u pismu premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću kaže da shvata kako više nema njegovo povjerenje zbog dugog perioda tišine u kojem se Plenković nije izjasnio o njegovu izvještaju o angažovanju savjetnika.

“Bez jasne podrške cijele Vlade zakonitom provođenju postupka, kao izvanredni povjerenik ja nisam više u mogućnosti provoditi postupak izvanredne uprave. Zato što tu podršku nemam, procjenjujem da postupak ne mogu dovesti do postizanja nagodbe među vjerovnicima u zakonom predviđenom roku”, piše Ramljak.

Ramljak tvrdi da je sa saradnicima i zaposlenima stabilizovao poslovanje, da su očuvali zaposlenost, spriječili propast dobavljača i stvorili preduslove da vjerovnici mogu ispregovarati nagodbu do kraja.

“Nažalost, neizvjesnost vezana uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika, koju su stvorile politika i razne interesne skupine, snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe, jer ne vidim drugi način na koji bih mogao odblokirati pat-poziciju u koju je postupak doveden”, tvrdi Ramljak.

“Prije nekoliko dana u Saboru Republike Hrvatske iznio sam niz argumenata koji detaljno objašnjavaju sve aspekte postupka izvanredne uprave, sve odluke koje sam donio kao i sve razloge zbog kojih su odluke bile upravo takve. Iza svega što sam tada rekao i dalje stojim”, piše u ostavci.

Više vijesti