Prodali iznajmljeni automobil, pa prijavili krađu!

Osobe čiji su inicijali E.N. iz Visokog i S.K. iz Donjeg Vakufa uhapšeni su juče zbog osnova sumnje da su lažno prijavili iznajmljeno vozilo kao ukradeno, a u stvari ga prodali za 1.400 eura, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Osumnjičeni E.N. prijavio je u utorak krađu “sitroena” u vlasništvu doo”Begović” Bihać, koji je iznajmio kao “rent-a-car uslugu”, tvrdeći da mu je vozilo otuđeno sa parking prostora u Ulici Kneza Miloša.

Tokom rasvjetljavanja ovog slučaja, policijski službenici utvrdili su da su navedene osobe, zajedno sa još jednom osobom D.K, koje je trenutno nedostupna policiji, “citroen” nakon iznajmljivanja prodala na područje Republike Srbije, te tako stekla protivpravnu imovinsku korist.

Nakon kriminalističke obrade E.N. uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat Okružnom tužilaštvu u Doboju, a izvještajem će biti obuhvaćen i D.K, dok će S.K. biti predat policijskim službenicima MUP-a Unsko Sanskog Kantona radi kriminalističke obrade u vezi drugih krivičnih djela.

(VisokoIN/Srna)