Produžen pritvor Srećku Trifkoviću koji se dovodi u vezu s ubistvima policajaca

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor Srećku Trifkoviću, koji je osumnjičen da se može dovesti u vezu sa prošlomjesečnim ubistvvima policajaca u sarajevskom naselju Alipašino Polje, za još dva mjeseca.

Nakon što je odležao skoro mjesec dana u pritvoru, Tužilaštvo KS je na jučerašnjem ročištu predložilo produženje pritvora, a sud je danas odgovorio pozitivno te donio odluku da Trifković ostane u ćeliji još dva mjeseca zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, ponoviti krivično djelo i istovremeno zbog opasnosti da bi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Trifkovićeva advokatica Tatjana Savić izjavila je da ni njoj nije jasno za šta je osumnjičen.

“Takav je prijedlog da ni ja ne znam. Ništa nije konkretizovano u odnosu na njega. Tužilaštvo ne pominje nijedan dokaz, niti da je bio tu, niti da nije bio tu. Ja ne znam za šta je osumnjičen. Nejasniji prijedlog za ovako teško djelo još nisam srela”, kazala nam je Savić.

Sredinom ovog mjeseca advokatice Nina Kisić i Tatjana Savić su od Tužilaštva BiH zatražile preuzimanje nadležnosti u predmetu koji se vodi protiv njihovog klijenta pred Kantonalni sudom u Sarajevu. Na njihov zahtjev još nije odgovoreno.

Pored ovog slučaja protiv Trifkovića se vodi postupak i u predmetu “Volan”, gdje je optužen s još 23 osobe, zbog sumnje da se radi o organizovanoj grupi u vezi s krađom automobila, krijumčarenjem, daljom prodajom, izmjenom oznaka, iznuđivanjem otkupa i rastavljanjem dijelova ukradenih vozila zbog dalje prodaje. U ovom slučaju je pušten da se brani sa slobode.

On je od ranije poznat policiji, ali i pravosudnim organima s obzirom na to da je privođen i osuđivan zbog krađe vozila i iznuda. Bio je jedan od optuženih u predmetu “Šetač” u vezi s organiziranim krijumčarenjem droge, ali je oslobođen zbog nezakonitih dokaza.

Više vijesti